Суд відпустив директора СхідГЗК

Читать на русском
Один із районних судів столиці задовольнив клопотання адвоката директора СхідГЗК про зміну його підзахисному запобіжного заходу.
Олександр Сорокін

Генерального директора державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Олександра Сорокіна відпустили під особисте зобов'язання.

Таке рішення ухвалив один із районних судів Києва кілька тижнів тому за клопотанням адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

За словами захисту Сорокіна, в дружини гендиректора СхідГЗК серйозні проблеми зі здоров'ям, а саме із зором, через що їй провели операцію. Адвокат додав, що операція завершилася не досить успішно, в зв'язку з чим дружині Сорокіна необхідно обмежити фізичні й зорові навантаження, а водіння автотранспорту протипоказано. Через такі події підозрюваному необхідно приділяти більше часу дружині.

Як зазначив адвокат, гендиректор СхідГЗК є єдиним годувальником у родині, а також фактично єдиним водієм автомобіля, і з огляду на стан здоров'я як дружини, так і її батьків, необхідна можливість залишення місця проживання в нічні години для забезпечення вирішення побутових проблем у сім'ї.

Водночас прокурор виступав проти задоволення клопотання зазначивши, що Сорокіну обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічні години, що не перешкоджає йому доглядати за дружиною та її батьками. Однак суд вважає вагомими аргументи адвоката підозрюваного й повністю задовольнив клопотання про зміну запобіжного заходу на особисте зобов'язання.

Нагадаємо, 12 жовтня суд розглянув клопотання САП щодо продовження запобіжного заходу Мартиненку. В результаті суддя продовжив ще на два місяці запобіжний захід екс-нардепу та повернув йому паспорт громадянина України.

Раніше суд заарештував два автомобіля одного з фігурантів справи СхідГЗК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: