Справа СхідГЗК: серед підозрюваних 8 осіб

Читать на русском
У справі СхідГЗК про підозру повідомили ще трьом особам. Загальна кількість підозрюваних у цьому провадженні зросла до 8 осіб.

Під час розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) про підозру повідомили ще трьом особам. Загальна кількість підозрюваних у цьому провадженні зросла до 8 осіб.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні НАБУ в Facebook.

Зокрема, про підозру повідомили двом громадянам Австрії – генеральному директору та директору австрійської компанії-посередника Steuermann, яка, за даними слідства, підконтрольна екс-голові комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, що також має статус підозрюваного.

Третій підозрюваний – громадянин України – є керівником низки компаній, які систематично вигравали тендери в ДП «СхідГЗК», ДП «НАЕК «Енергоатом», ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», й водночас є очільником іноземних підприємств, задіяних у схемі відмивання коштів.

Нагадуємо, 20 квітня 2017 року в рамках розслідування епізоду щодо завдання збитків ДП «СхідГЗК» в розмірі 17,28 млн дол. США детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру колишньому народному депутату, екс-голові комітету ВР з питань ПЕК Миколі Мартиненку.

12 жовтня суд розглянув клопотання САП щодо продовження запобіжного заходу Мартиненку. В результаті суддя продовжив ще на два місяці запобіжний захід екс-нардепу та повернув йому паспорт громадянина України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: