Коронавірус зафіксували на всіх континентах, крім Антарктиди

Читать на русском

Коронавірус, який почав поширюватися з китайського міста Ухань, вже виявили на всіх континентах, крім Антарктиди.

Коронавірус, який почав поширюватися з китайського міста Ухань, вже виявили на всіх континентах, крім Антарктиди.

Як повідомив Державний комітет з охорони здоров'я КНР, станом на 27 лютого, у Китаї через коронавірус померла 2801 людина.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

Згідно з даними карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса, випадків зараження - більше 78 тис.

Згідно з останніми даними, з лікарень виписали більше 32 тис. людей.

Напередодні гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус заявив про зниження числа нових заражень в Китаї. Епідемія Covid-19 досягла піку і почала знижуватися.

В Європі за поширенням вірусу лідирує Італія, де підтверджені 400 випадків зараження. Крім того, Німеччина оголосила про початок епідемії коронавірусу.

Також повідомляється, що в Африці зараження коронавірусом фіксували в Алжирі та Єгипті.

Загалом, згідно з даними МОЗ України на території Європи зареєстровано 478 випадків захворювання Covid-19 у 17 країнах (Італія - 400, Німеччина - 21, Франція - 17, Іспанія - 12, Великобританія - 9, Хорватія - 3, Австрія - 2, Росія - 2, Фінляндія - 2, Швеція - 2, Ізраїль - 2, Швейцарія, Греція, Грузія, Норвегія, Північна Македонія та Бельгія - по одному випадку).

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку вірусу не зафіксовано.

Також відомі перші результати тестування людей в обсервації у Нових Санжарах на новий коронавірус. Результати усіх 48 тестів — негативні. Результати тестування персоналу, який обслуговує санаторій у Нових Санжарах, стануть відомі в п’ятницю, 28 лютого.

У ВООЗ заявили, що ефективних засобів лікування коронавірусу новго типу COVID-19 на даний момент не існує.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: