Коронавірус може дати шанс українському виробництву замінити китайське – Милованов

Читать на русском
Українські заводи можуть допомогти Китаю у виробництві металу, оскільки зараз в КНР спостерігається спад виробництва через коронавірус.

На тлі спаду економіки Китаю через епідемію коронавірусу українські заводи отримують шанс збільшити своє виробництво.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі ток-шоу «Свобода слова».

За його словами, мова йде, перш за все про заводи, які виробляють метал. Через призупинення роботи підприємств в Китаї інші металургійні заводи, в тому числі і українські, можуть зайняти нові ніші.

Число жертв коронавірусу в Китаї перевищило 2,5 тисячіДержкомітет у справах охорони здоров'я КНР оновив дані щодо жертв коронавірусу. На сьогоднішній день загинули майже 2600 осіб, а заразилися – понад 77 тисяч.

«Є те, що називається вторинними ефектами. Вторинні ефекти, це те, що Китай може почати виробляти менше металу, і це дасть можливість всім металургійним заводам світу замінити і допомогти Китаю, наприклад, у виробництві металу», - зазначив Милованов.

Міністр додав, що зниження імпорту товарів з Китаю також може дати деякий поштовх українським виробникам.

«Ми більше імпортуємо товарів, споживчих товарів з Китаю, і тут є певне гальмування. І тут ще таке питання ... це з одного боку, можливо, і впливає якось на економіку, але це дає можливість українському бізнесу зайти в цю нішу, там, де немає товарів, і розвиватися», - пояснив Милованов.

Відзначимо, за прогнозами експертів, економічне зростання в Китаї через поширення коронавірусу впаде до 4,5 % в першому кварталі 2020 року.

За інформацією ЗМІ, в Китаї почали затримувати зарплати через коронавірус.

У МВФ заявили про два варіанти розвитку світової економіки на тлі епідемії коронавірусу в Китаї.

Тим часом «Укрпошта» призупинила доставку посилок в Китай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: