Розмір пенсій і ціна на газ: що зміниться в Україні в березні

Читать на русском

Деяким категоріям пенсіонерів індексують виплати, зростуть тарифи на стаціонарний телефонний зв'язок, а промислові споживачі будуть менше платити за газ. «Слово і Діло» зібрало, які зміни чекають українців у березні.

З 1 березня відбудеться підвищення деяких соціальних виплат. Зокрема, зросте мінімальний розмір допомоги по безробіттю. Безробітні, виплати яким призначають з урахуванням зарплати і стажу, отримуватимуть 1,8 тисячі гривень (на 170 гривень більше). А безробітні, для виплати яким це не враховують – 650 гривень (на 40 гривень більше).

Також індексують виплати пенсіонерам, які отримують їх за віком, за інвалідністю, у зв'язку з втратою годувальника, за вислугу років. Індексують пенсії чорнобильцям-ліквідаторам і звільненим військовим строкової служби. Пенсії зростуть у середньому на 8,5-12%. Нагадаємо, на нашій інфографіці можна докладніше подивитися, у кого і наскільки зростуть пенсії в березні.

Українцям, які в наступному місяці збираються поїхати в Росію, потрібно пам'ятати, що з 1 березня в'їзд до сусідньої країни буде лише за закордонними паспортами. Таке рішення наприкінці минулого року ухвалив Кабінет міністрів України. «Отже, зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина. Для перевірки даних особи відомості закордонних паспортів зчитуються спеціальними приладами. Водночас при в'їзді громадян України з території РФ на територію України Державна прикордонна служба України буде здійснювати безперешкодний пропуск громадян України і за внутрішніми паспортами і свідоцтвами про народження», – відзначили в Кабміні.

З 1 березня будуть підвищені тарифи на стаціонарний телефонний зв'язок. Тариф «Домашній безлімітний» буде коштувати на 24 гривні дорожче – 123 гривні, тариф «Домашній базовий» на 23 гривні дорожче – 117 гривень, тариф «Простий» на 6,7 гривень дорожче – 73,81 гривень. Абонентська плата за телефон складе 59,71 гривень (плюс 5 гривень).

Для промислових споживачів «Нафтогаз» із березня знижує ціну на газ. За умови використання понад 50 тисяч кубометрів газу і передоплати за нього одна тисяча кубів коштуватиме 4 тисячі 777,2 гривень (-816 гривень). Якщо використовувати менше 50 тисяч кубометрів і платити протягом місяця – 5 тисяч 527,2 гривень за тисячу кубів (-722,4 гривень).

Раніше ми писали про те, як у 2020 році будуть виплачувати аліменти та субсидії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: