Кабмін змінив формулу ціни на газ для населення

Читать на русском
Уряд змінив положення про спеціальні зобов'язання для Нафтогазу, яке обмежує ціну продажу газу населенню.

Уряд змінив положення про спеціальні зобов'язання для «Нафтогазу», яке обмежує ціну продажу газу населенню.

Згідно з постановою №17 від 24 січня «Нафтогаз» буде продавати газ побутовим споживачам за середньоарифметичною ціною газу на нідерландському хабі TTF.

Оржель анонсував зниження цін на газ. Популізм чи реальна перспектива?Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель анонсував зниження цін на газ.

«З 1 січня 2020 року НАК «Нафтогаз України» здійснює продаж/постачання природного газу відповідно до пунктів 7, 8 і 11 Положення за цінами, що встановлюються продавцем (постачальником) і покупцем (споживачем), але не вище від рівня, який, зокрема, враховує середньоарифметичне значення фактичних цін (End of Day) природного газу на наступну добу поставки газу (Day-Ahead and Weekend) на нідерландському газовому хабі (ТТF) за період 1-22 числа місяця поставки газу згідно з інформацією біржі Powernext/EEX, різницю (спред) між ціною на хабі TTF і кордоні України, а також тариф на послуги транспортування газу для точки входу в Україну на міждержавному сполученні з Польщею/Словаччиною/Угорщиною», - йдеться в документі.

При формуванні ціни за ПСЗ також додається націнка «Нафтогазу» в розмірі 1,917% від цієї ціни.

Як відомо, до кінця опалювального сезону тарифи на газ в Україні зафіксовані на рівні 8 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: