Посол ЄС назвав ключові реформи для розвитку України

Читать на русском
Україна повинна приділити особливу увагу трьом реформам - ринку землі, освіти і ринку праці, вважають в ЄС. Також потрібно продовжувати боротьбу з корупцією.

Україні для підйому економіки необхідно, перш за все, провести земельну та освітню реформи, а також реформу ринку праці.

Про це заявив посол Євросоюзу в Україні Матті Маасікас під час виступу на «Форумі реформ: на шляху до Вільнюса» 25 лютого в Києві. За його словами, успішне впровадження реформ зробить життя українців набагато ефективнішим.

Зеленський хоче проконсультуватися про якість медреформи з відомими лікарямиПрезидент Володимир Зеленський має намір скликати колегію лікарів з усієї України, щоб вони змогли проаналізувати перший етап медреформи і вказати на її можливі помилки.

«Багато реформ досі вводяться - земельна реформа, реформа ринку праці, реформа освіти. Якщо вони будуть втілені належним чином - вони зроблять Україну набагато ефективнішою для життя і процвітання української економіки», - сказав Маасікас.

Посол ЄС додав, що Україні не варто забувати про зміцнення верховенства права і боротьбу з корупцією. Ці напрямки повинні бути для української влади також в пріоритеті, зазначив він.

Що стосується банківського сектору, Маасікас порекомендував забезпечити незалежність Нацбанку і поліпшити корпоративне управління державними банками.

Також посол нагадав, що в ЄС вже довгий час чекають від України наочних результатів в області реформування і приватизації державних підприємств.

Нагадаємо, Верховна рада продовжує розглядати поправки до законопроекту про ринок землі. За два тижні нардепи прийняли вже понад 1500 поправок. Всього в документі їх більше 4 тисяч.

20 лютого в Україні розпочала роботу чергова місія МВФ. Експерти проводять технічні консультації з розвитку українсько економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: