У Кабміні розповіли про реформу будівельної галузі

Читать на русском
У Кабміні розповіли, що в цьому році планують провести масштабну реформу в будівельній сфері. Однією з її головних цілей буде боротьба з незаконними забудовами.

Будівельну галузь України реформують до кінця 2020 року. Зусилля будуть спрямовані на сертифікацію фахівців, а також перехід на європейські стандарти.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Це буде пов'язано з багатьма факторами: з фактором страхування, з фактором сертифікації фахівців, з переходом на європейські стандарти проектування, технічні норми і параметри», - уточнив він.

Нові дороги і земельна реформа: обіцянки політиків на 2020 рікМистецтво давати обіцянки не має нічого спільного з їх виконанням. Що влада та політики вже реалізували та які обіцянки мають виконати у цьому році?

За словами віцепрем'єр-міністра, робота над реформою об'єднала навколо себе союзників, а для її впровадження на практиці залучать експертів.

Шмигаль додав, що реформа в будівельній сфері буде схожою з реформою децентралізації. Тобто, питання про порушення прав (зокрема, в області будівельного ринку) можна буде вирішувати на місцевому рівні.

За словами віце-прем'єра, зараз уряд створює таку систему, яка виключить існування незаконних схем для забудовників, архітекторів і підрядників. Це, в подальшому, допоможе в боротьбі з незаконними забудовами, зазначив він.

Нагадаємо, на початку цього року уряд виділив 3,5 млрд грн на ремонт і будівництво шкіл.

Рада направила 200 млн грн на будівництво «Охматдиту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: