Зеленський хоче проконсультуватися про якість медреформи з відомими лікарями

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський має намір скликати колегію лікарів з усієї України, щоб вони змогли проаналізувати перший етап медреформи і вказати на її можливі помилки.

Президент України Володимир Зеленський хоче залучити відомих лікарів України до аналізу першого етапу медичної реформи.

Про це він заявив під час брифінгу в Борисполі 19 лютого, повідомляє пресслужба голови держави.

За його словами, вже цього тижня буде створена спеціальна колегія лікарів, яка до 1 березня проаналізує перебіг медреформи.

«Я хочу, щоб вони надали всі висновки щодо реформи, яка була, і частини, яка буде. Щоб у нас, у лікарів і звичайних людей не було в майбутньому ніяких сюрпризів», – зазначив Зеленський.

Медична реформа: чи потрібна медкарта для вступу до дитсадка та школи?2 квітня розпочинає діяти один з етапів медреформи - українці можуть почати підписувати декларацію лікарем, якого виберуть самі. Приготували нововведення і в частині надання медкарт.

За словами президента, фахівці проаналізують, які ще кроки необхідно зробити для поліпшення якості медицини в Україні.

«Це будуть дуже відомі лікарі, які просто хочуть побачити всю цю реформу, дати її аналіз і сказати: туди ми йдемо всією країною або не туди, і що потрібно зробити, щоб у нас була нормальна заробітня плата, медицина та нормальні умови», – пояснив він.

Зеленський додав, що колегія повинна буде проінформувати українців про результати реформи. А вже з квітня, як і планувалося, зможе стартувати другий етап реформування медицини в країні.

Нагадаємо, МОЗ передало лікарям алгоритм дій в разі коронавірусу.

Раніше стало відомо, скільки отримують сімейні лікарі в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: