Разумков відреагував на події в Нових Санжарах

Читать на русском
Очільник парламенту Дмитро Разумков, відкриваючи ранкове засідання 21 лютого, відреагував на події в Нових Санжарах, куди привезли евакуйованих українців.

Очільник парламенту Дмитро Разумков, відкриваючи ранкове засідання 21 лютого, відреагував на події в Нових Санжарах, куди вчора привезли евакуйованих українців.

«Україна завжди була дуже толерантною державою. Мені дивно, мені дико було спостерігати, як і 99-ти відсоткам наших співгромадян, що відбувалося з нашими громадянами, які вернулися з Китаю», - сказав спікер.

Затриманим у Нових Санжарах загрожує до 8 років в'язниціЗатриманим у Нових Санжарах, які брали участь у сутичках з поліцією через прибуття евакуйованих з китайського Уханя українців, загрожує до 8 років позбавлення волі.

За його словами, всі люди здорові і він сподівається, що так і буде протягом 14 днів, коли пройде карантин.

«Навіть якщо хтось із них був вражений цим вірусом, це наші спільні громадяни, такі самі, як і ми з вами і в усій державі», – сказав Разумков.

Нагадаємо, 20 лютого, з Уханя до України повернулися 45 українців та 27 іноземців. Вони прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області.

Перед цим відбулися сутички силовиків із місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння. Люди палили шини.

На місце події вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він повідомив, що оперативний штаб уряду працюватиме в Нових Санжарах.

Пізніше міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька повідомила, що приєднається до евакуйованих українців, які після повернення до України, перебуватимуть в обсервації протягом двох тижнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: