ВООЗ з'ясувала тривалість інкубаційного періоду коронавірусу COVID-19

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я навела оціночні дані, згідно з якими інкубаційний період при викликаному новим коронавірусом захворюванні становить в середньому п'ять-шість днів.

Всесвітня організація охорони здоров'я навела оціночні дані, згідно з якими інкубаційний період при викликаному новим коронавірусом захворюванні становить в середньому п'ять-шість днів.

Про це йдеться в опублікованому в середу, 19 лютого, в Женеві інформаційному бюлетені.

ВООЗ посилається на проведені у світі дослідження, аналіз статистичних даних і результати математичного моделювання. Підкреслюється, що «згідно з попередніми оцінками, середній інкубаційний період становить п'ять-шість днів». Разом з тим він може тривати від «нуля до 14 днів». В кінці січня ВООЗ оцінювала тривалість інкубаційного періоду від двох до десяти днів.

Як випливає з інформаційного бюлетеня, коефіцієнт летальності, що представляє собою «загальне число смертей, поділене на число підтверджених випадків в певний час", становить, за інформацією Китайського центру профілактики та контролю захворювань, 2,3%. За основу при підрахунках була взята статистика 11 лютого. Що стосується ситуації поза межами Китаю, то, як підкреслює ВООЗ, коефіцієнт летальності там нижче, ніж в КНР. Разом з тим, на думку організації, «поки дуже рано робити висновки» про те, чи дійсно існує різниця в рівні смертності в Китаї і за його межами, оскільки остаточних відомостей про кількість одужавших і померлих за межами цієї країни немає.

За оцінками ВООЗ, рівень смертності з урахуванням як діагностованих, так і не охоплених статистикою випадків, може становити при цьому захворюванні від 0,3% до 1%.

Раніше у ВООЗ заявили про відсутність даних щодо стійкої передачі коронавірусу від людини до людини поза Китаєм.

Нагадаємо, кількість жертв коронавірусу в Китаї перевищила 2 тисячі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: