У Китаї почали затримувати зарплати через коронавірус - ЗМІ

Читать на русском
Підприємства Китая почали затримувати зарплати і переводити своїх співробітників на неповний робочий день або неоплачувану відпустку через падіння ділової активності.

Підприємства Китая почали затримувати зарплати і переводити своїх співробітників на неповний робочий день або неоплачувану відпустку через падіння ділової активності, пов'язану зі спалахом коронавіруса.

Про це повідомляє Bloomberg.

Найбільше спалах коронавірусу вдарив по невеликих компаніях, особливо тих, що працюють в сфері послуг. Зокрема, проблеми з оплатою праці відчувають працівники готельного бізнесу і приватних шкіл, торгових центрів, парків розваг і театрів: через карантин і заборону на пересування такі підприємства втрачають клієнтів, а їхні власникам доводиться скорочувати витрати на оплату праці.

Про те, на що багато китайців втрачають зарплати і виходять у неоплачувані відпустки, поки невідомо. Офіційної статистики цього явища немає.

За розрахунками сайтів з пошуку роботи, в Китаї майже вдвічі зменшилася кількість нових резюме, а близько третини здобувачів роботи повідомили, що розуміють, що можуть не отримувати заплати.

За розрахунками аналітиків Bloomberg, вплив на економіку нового коронавірусу вже став сильнішим, за вплив вірусу SARS 17 років тому.

Раніше в МВФ озвучили сценарії впливу коронавіруса на світову економіку.

Також нагадаємо, ВООЗ спростувала міфи про китайський коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: