Медична реформа: чи потрібна медкарта для вступу до дитсадка та школи?

Читать на русском
2 квітня розпочинає діяти один з етапів медреформи - українці можуть почати підписувати декларацію лікарем, якого виберуть самі. Приготували нововведення і в частині надання медкарт.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що медична карта дитини для вступу до дитсадка чи школи вже більше не потрібна.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає Слово і Діло.

«Ще раз нагадуємо батькам, що Медична карта дитини для вступу в дитячий садок або школу більше не потрібна. Її форма є недійсною, від батьків не мають права її вимагати», - зазначила вона.

Супрун уточнила, що тепер для запису в дитячий сад або школу досить надати довідку від лікаря про стан здоров'я.

При цьому, уточнюється, що довідку про здоров'я дитини надасть педіатр або сімейний лікар.

Медична реформа в Україні: час обирати сімейного лікаряОдин з етапів медичної реформи в Україні стартує з 1 квітня та дає можливість кожному з нас обрати сімейного лікаря. Ми розібралися, скільки загалом має відбутися змін у медичній галузі та коли вони мають завершитися.

Якщо дитина має захворювання, про які варто знати медичним працівникам дитсадка, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини це також можна позначити в довідці.

Що стосовно школи, перед вступом необхідно пройти профілактичний огляд. У медустанові нададуть форму № 0 086-1/о. Далі, також, за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини в цій формі також можна позначити інформацію про захворювання, про які необхідно знати медичним працівникам школи.

«У батьків можуть попросити надати інформацію про вакцинацію дитини. Адже карту профілактичних щеплень ведуть і в навчальних закладах. Інших форм, талонів і папірців в садах і школах від батьків не мають права вимагати», - пояснила Супрун.

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун запевнила, що в 2018 році відбудеться повна зміна первинної ланки медичної допомоги.

Як відомо, 2 квітня починає діяти один з етапів медичної реформи - українці можуть почати підписувати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром, якого самі собі оберуть.

Детальніше про те, з яких етапів складається реформа - на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: