Експерт: страхова медицина – ще один інструмент влади для обкрадання українців

Читать на русском
Анатолій Пешкоакадемік

Спроба перевести універсальну систему надання медичної допомоги в рамки так званої страхової медицини є помилковою та злочинною.

Таку думку в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» висловив віце-президент Академії економічних наук України Анатолій Пешко, аналізуючи впровадження та запуск страхової медицини в Україні.

«Річ у тім, що кожен громадянин нашої країни має завжди пам'ятати про те, що згідно з чинною сьогодні Конституцією України, держава зобов'язана за рахунок тих податкових платежів, які ми оплачуємо зі своїх зарплат (прибутковий податок, єдиний соціальний податок, податки на депозити населення, податки на пенсії, численні податки на підприємства різних форм власності), надавати населенню повноцінну висококваліфіковану й безкоштовну медичну допомогу», – констатував він.

Те, що на сьогодні чинна влада в Україні не виконує Основний закон і не надає населенню повноцінного, ефективного та безкоштовного лікування, – злочин, але не привід змінювати систему охорони здоров'я в Україні.

«Просто нинішня антилюдська державна верхівка намагається перекласти дорогу систему медичної допомоги з державної скарбниці (яка, по суті, також є нашими з Вами грошима, вже сплаченими державі для виконання обов'язкової функції – захисту життя та здоров'я громадян України) на плечі тих, хто й так живе за межею бідності», – підкреслив експерт.

Як виглядатиме схема медичного страхування в Україні«Слово і Діло» створило інфографіку щодо майбутньої схеми медичного страхування в Україні. Як вона виглядатиме й чим відрізнятиметься?

Як пояснив фахівець, люди мають розуміти, що створені страхові компанії по суті своїй є такими ж фінансовими комерційними структурами, як і банки. Вони також схильні до аналогічних ризиків банкрутства, розкрадання, знецінення вкладів страхових внесків за рахунок інфляційних процесів та інших злочинних афер, в яких застраховані пацієнти можуть втратити свої заощадження значною мірою або навіть повністю.

«Жодних соціальних гарантій від впровадження страхової медицини люди не отримають. А отримають лише ще один інструмент їх обкрадання», – резюмував Анатолій Пешко.

Як відомо, в Міністерстві охорони здоров'я вважають, що українська система охорони здоров'я не має орієнтуватися на приватні страхові компанії, тому страхова медицина має бути державною.

Нагадаємо, у вересні в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що первинна ланка буде покрита гарантованими послугами через державне страхування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: