Розмістити українців із Китаю готова Одеська область

Читать на русском
В Одеській області готові прийняти прибулих із китайського Уханю громадян України, а також розмістити їх в інфекційній лікарні на двотижневий карантин.

Одеська область згодна прийняти на карантин українців, яких спецрейсом евакуюють із китайської провінції Ухань.

Про це в середу, 19 лютого, повідомив голова Одеської обладміністрації Максим Куций у Facebook.

За його словами, Одеська ОДА вжила всіх необхідних заходів, щоб не допустити поширення коронавірусу COVID-19 у регіоні. Також чиновники погодили з медиками план дій у разі прибуття вже заражених людей.

Куций уточнив, що головною шпитальною базою стане інфекційна лікарня Одеси. Також в області є і резервна медустанова.

«20 боксів на 65 місць вже готові до лікування пацієнтів. Лікарня Ізмаїла готова до розгортання додаткової шпитальної бази. Усі реанімаційні відділення області повністю готові. В області створені бригади швидкого реагування, а резервні групи лікарів пройшли додаткові тренінги», – заявив голова Одеської ОДА.

Зеленського просять не розміщувати українців з Уханю на карантин в ОбуховіОбухівська райрада просить президента Володимира Зеленського не допустити розміщення українців з китайського Уханя на карантин у приватному санаторії.

Він нагадав, що поки в Україні не було жодного підтвердженого випадку захворювання на китайський коронавірус.

Відзначимо, на сьогоднішній день Одеська область – єдина в Україні, яка відкрито дала згоду на розміщення українців з Уханю. Крім неї, прибулих із Китаю погодилася прийняти тільки одна лікарня під Києвом. Низка санаторіїв виступили проти.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька повідомила, що МОЗ знайшов три місця, які будуть безпечними для розміщення на карантин евакуйованих українців. При цьому самі місця тримають у таємниці.

У середу, 19 лютого, українці та іноземці, які спецрейсом будуть евакуйовані в Україну, прибули до терміналу міжнародного аеропорту міста Ухань.

У списку – 48 громадян України і 29 іноземців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: