Справа МН17: з'явилися дані розвідки Нідерландів

Читать на русском
Військова розвідка Нідерландів вивчила позиції всіх комплексів Бук у день трагедії пасажирського лайнера. За їх даними, літак був поза зоною досяжності ЗРК.

Жоден із комплексів «Бук» не міг збити пасажирський Boeing 777 над Донбасом в 2014 році.

Про це йдеться в документах Служби військової розвідки Нідерландів, які опублікував журналіст і автор документального фільму про авіакатастрофу громадянин Нідерландів Макс Ван дер Верфф.

Військова розвідка вивчила позиції російських мобільних комплексів «Бук» у день трагедії лайнера і дійшла висновку, що літак нібито не міг збити російський ЗРК.

Справа МН17: як Україна може перетворитися на підозрюваногоПочаток розслідування є частиною ціни, яку платитиме Україна за врегулювання конфлікту на Донбасі.

«MH17 пролітав поза зоною досяжності з усіх встановлених і тих, що використовує Україна і Росія місць, де були розміщені комплекси «Бук-М1», – йдеться в листі розвідки.

Однак у документі називають єдиний ідентифікований комплекс, який має досить широкий діапазон, щоб збити пролітаючий над Донбасом літак. За даними розвідки, це дві системи С-300ПМ2 «Фаворит» Збройних Сил РФ, які стояли неподалік Ростова-на-Дону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських прокурорів відсторонили від розслідування справи МН17 під час ротації.

Нідерланди висунули звинувачення чотирьом фігурантам справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: