Зеленський запропонував ОРДЛО спільний контроль кордону

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський запропонував спільний контроль кордону представниками ОБСЄ та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Глава держави Володимир Зеленський запропонував спільний контроль кордону представниками ОБСЄ та окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб провести місцеві вибори на Донбасі.

Про це Зеленський сказав на Українському ланчі в рамках Мюнхенської конференції з безпеки в суботу, 15 лютого, пише пресслужба ОПУ.

Кордон і вибори в ОРДЛО: як змусити РФ змінити Мінські угодиКиїв наполягає на зміні Мінська в питанні черговості виконання пунктів документа, щоб питання передачі контролю над кордоном виконувалося перед проведенням виборів в ОРДЛО, повідомив представник України в політичній підгрупі в ТКГ Олексій Резніков.

За словами Зеленського, він піднімав це питання на нормандській зустрічі 9 грудня, а тепер це питання обговорюється в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську.

«Я думаю, що у нас є можливість дотиснути, щоб там були як українці, так і представники тимчасово окупованих територій, так і ОБСЄ», - заявив Зеленський.

Проте президент запевнив, що Україна не проводитиме місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей без контролю за кордоном.

Раніше президент заявив, що місцеві вибори мають відбутися на Донбасі восени.

Також нагадаємо, Зеленський пообіцяв, що дострокових виборів до Ради не буде.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: