Місцеві вибори мають відбутися на Донбасі восени – Зеленський

Читать на русском
Українська влада хоче провести місцеві вибори на всій території України, включно з окремими районами Донбасу у жовтні 2020 року, але для цього мають бути створені безпекові та політичні умови.

Українська влада хоче провести місцеві вибори на всій території України, включно з окремими районами Донбасу в жовтні 2020 року, але для цього мають бути створені безпекові та політичні умови.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму виступі на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

«Людям на Донбасі потрібні вибори, які будуть визнані Україною, всім світом легітимними. І вони не можуть бути такими, якщо пройдуть не за українським законодавством, під звуки пострілів та без контролю нашого кордону», – сказав президент.

Володимир Зеленський зазначив, що нині російська сторона відкрито інформує світ про видачу на тимчасово непідконтрольних частинах Донбасу 125 тисяч російських паспортів у 2019 році.

За словами глави держави, проведення місцевих виборів на Донбасі неможливе без дотримання елементарних безпекових і політичних умов, дотримання Конституції України та міжнародних стандартів демократичних виборів.

Нагадаємо, Україна висунула умовою для проведення виборів на Донбасі повернення до регіону переселенців і їхню участь у голосуванні.

Також міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що вибори на окупованих територіях Донбасу повинні бути проведені паралельно з місцевими виборами в Україні восени.

Спікер ВР Дмирий Разумков заявляв, що для проведення виборів на Донбасі є всі закони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: