Для проведення виборів на Донбасі є всі закони - Разумков

Читать на русском
Усі законодавчі акти відповідно до мінських домовленостей для проведення виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу наразі є.

Усі законодавчі акти відповідно до мінських домовленостей для проведення виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу наразі є.

Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков в ефірі Newsone.

Вибори на Донбасі: коли можливі, та з чим досі не визначилися в КремліПомічник президента України Андрій Єрмак сподівається, що на наступній зустрічі в Нормандському форматі українська сторона зможе домовитися про проведення виборів на Донбасі разом із місцевими на всій території країни.

За його словами, у мінських домовленостях не вказано, який саме закон має бути для проведення виборів, а зазначено лише те, що вони мають відбутися за українським законодавством.

«Вибори мають відбутися за українським законом. Фактично закон про вибори прийнятий, і він дозволяє проводити вибори й на тимчасово окупованих територіях. Я не вважаю, що потрібен окремий закон», — зазначив Разумков.

Нагадаємо, Україна висунула умовою для проведення виборів на Донбасі повернення до регіону переселенців і їхню участь у голосуванні.

Також міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що вибори на окупованих територіях Донбасу повинні бути проведені паралельно з місцевими виборами в Україні восени.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: