Зеленський пообіцяв, що дострокових виборів Ради не буде

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський на засіданні фракції Слуга народу у Верховній раді, яке відбулося в четвер вранці, заявив, що не буде розпускати парламент.

Президент Володимир Зеленський на засіданні фракції «Слуга народу» у Верховній раді, яке відбулося в четвер вранці, заявив, що не буде розпускати парламент.

«На засіданні фракції Зеленський заспокоював «слуг народу» щодо скорочення депутатів з 450 до 300. Президент запевняв фракцію, що скорочення депутатів робиться не під дострокові вибори», - пише в четвер видання «Українська правда» з посиланням на депутатів від «Слуги народу» .

За словами депутатів, «Зеленський прямим текстом сказав, що не збирається розпускати Раду - мовляв, в цьому немає сенсу, так як в наступному парламенті «Слуги народу» вже не зможуть самостійно сформувати більшість».

4 лютого Верховна рада попередньо схвалила законопроект про зменшення конституційного складу парламенту з 450 до 300 депутатів і закріплення пропорційної виборчої системи (за партійними списками). Більшість експертів припустили, що це може стати приводом для розпуску Ради і дострокових виборів, якщо парламент вийде з під контролю Зеленського. Раніше президент чи то жартома, чи то всерйоз неодноразово заявляв, що у нього вже є «досвід розпуску Ради» і він може вдатися до цього ще раз.

Нагадаємо, Зеленський 21 травня 2019 року розпустив Раду і призначив дострокові вибори на 21 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: