Суд не повернув прокурору справу ЛБТЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив адвокатам у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту.

Антикорупційний суд не повернув прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратура обвинувальний акт у справі розтрати коштів Львівського бронетанкового заводу.

Таке рішення 11 лютого ухвалила колегія суддів Вищого антикорсуду, повідомляє «Слово і Діло».

Під час підготовчого засідання адвокати чотирьох обвинувачених подали клопотання про повернення обвинувального акту прокурору САП, проте судді відмовили.

Як відомо, під час досудового розслідування було встановлено, що ЛБТЗ виграв конкурсні торги на поставку ЦБТУ ЗСУ нових двигунів В-46-6. Згідно з документами ЛБТЗ придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни, які надійшли на завод, були не новими, а вживаними. До того ж, ці самі двигуни в 2008–2009 роках уже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України. Розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення, становив понад 14 млн грн.

Нагадаємо, в липні 2018 року САП передала до суду обвинувальний акт у справі ЛБТЗ. Пізніше, суд провів підготовче засідання в справі ЛБТЗ і навіть призначив її до розгляду по суті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: