САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі ЛБТЗ

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі повідомили про передачу до суду справи про розтрату коштів Львівського бронетанкового заводу.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа та інших осіб у справі про розтрату коштів.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли у відомстві.

«11 липня прокурорами САП за результатами досудового розслідування НАБУ скерований до Солом'янського районного суду міста Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів під час закупівлі двигунів для потреб Збройних сил України. Зібраними доказами встановлено достатні підстави для розгляду судом обвинувачення щодо директора та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод», начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ, начальника відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ та засновника ТОВ «Булет Лайн» за вчинення злочинів, передбачених частиною 5 статті 27, частиною 5 статті 191, частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України», – заявили в прокуратурі.

За інформацією САП, під час досудового розслідування встановлено, що ЛБТЗ виграв конкурсні торги на поставку ЦБТУ ЗСУ нових двигунів В-46-6. Згідно з документами, ЛБТЗ придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни, які надійшли на завод, були не новими, а вживаними. До того ж ці самі двигуни в 2008–2009 роках уже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України. Розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення, склав понад 14 млн грн.

Нагадаємо, Міністерство оборони виграло позов до ЛБТЗ за поставлені двигуни, які є предметом розслідування НАБУ та САП.

Раніше суд знову продовжив відсторонення директора ЛБТЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: