НАБУ розслідує ще один епізод розтрати коштів ЛБТЗ

Читать на русском
У Національному бюро перевіряють ще один епізод можливої розтрати коштів колишнім керівником бронетанкового заводу.
Львівський бронетанковий завод

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують ще один епізод можливої розтрати коштів Львівського бронетанкового заводу.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 24 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи, 26 лютого 2015 року між виробничим підприємством «Патріот» в особі директора Петром Клімуком і ЛБТЗ в особі директора Олександра Остапця було укладено договір купівлі-продажу запчастин. 31 березня 2015 року між ЛБТЗ і підприємством «Патріот» було укладено ще один договір. За даними бухгалтерського обліку ЛБТЗ, завод одержав від підприємства «Патріот» товарів на суму 11,17 млн грн.

Постачальником товарів підприємству «Патріот», які придбало ЛБТЗ, є ТОВ «Дніпроспектрбуд», ТОВ «Древпромсистем», ПП «Опіум», ТОВ «К-ТЕК», ППФ «Олбі», ТОВ «Євроспецпроект» і ТОВ «В2В Профіт Групп».

Також детективи дізналися, що Петра Клімука визнали винним у фіктивному підприємництві. У вироку встановлено, що Клімук не здійснював реальне керівництво ТзОВ «Виробниче підприємство «Патріот». Для встановлення всіх обставин справи детективи просили суд надати тимчасовий доступ до документів ЛБТЗ, а саме до відомостей про господарські правовідносини між ЛБТЗ і підприємством «Патріот» у 2015 році. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, до ВАКС передали справу про розтрату коштів ЛБТЗ екс-директором Романом Тимківим та іншими особами. Раніше йому також повідомили про підозру в недостовірному декларуванні. Однак суд відмовив у запобіжному заході Тимківу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: