Суд призначив підготовче засідання у справі ЛБТЗ

Читать на русском
У столичному райсуді визначилися з датою розгляду обвинувального акту в справі розкрадання коштів львівського заводу.

Підготовче засідання за обвинуваченням директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа, його заступника Олега Ткаченка, двох чиновників Збройних сил України та підприємця в розтраті понад 14 мільйонів гривень призначили на 3 серпня.

Таке рішення ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Засідання призначене на 3 серпня на 9:30 в приміщенні Солом'янського райсуду в Києві за адресою вул. Полковника Шутова, 1. До колегії суддів увійшли Марія Зелінська, Олена Курова та Оксана Криворот.

Як відомо, в цьому провадженні НАБУ підозрює директора ЛБТЗ Тимківа, його заступника Ткаченка, начальника Центрального бронетанкового управління Збройних сил України Озброєння ЗСУ Юрія Мельника, начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ та засновника ТОВ «Булет Лайн» Андрія Бєлозьорова.

Під час досудового розслідування встановлено, що ЛБТЗ виграв конкурсні торги на поставку ЦБТУ ЗСУ нових двигунів В-46-6. За документами, ЛБТЗ придбав у «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивним, а двигуни – не новими, а такими, що були у використанні. До того ж ці самі двигуни в 2008–2009 роках уже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно МО. За результатами проведення низки експертиз – економічної, комплексної судової автотехнічної, трасологічної, товарознавчої експертизи двигунів – слідство уточнило розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення. Вони перевищують 14,15 млн грн.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі ЛБТЗ.

Раніше суд знову продовжив відсторонення Тимківа. Водночас йому повернули закордонний паспорт.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: