Суд продовжив обов'язки ексрадника глави АП Бейліна

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків підозрюваному ресторатору.
Михайло Бейлінфото: НВ

Суд продовжив до 5 березня дію обов'язків колишнього позаштатного радника глави Адміністрації президента України Бориса Ложкіна, ресторатора Михайла Бейліна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 6 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

17 жовтня суд відправив Бейліна під нічний домашній арешт. Пізніше суд відпустив його під особисте зобов'язання. Також суд поклав на Бейліна низку обов'язків, зокрема: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, свідками та обвинувачуваними; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають філії ЦЗВ УЗ і УЗ, крім місць загального користування, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково. Суд продовжив майже всі обов'язки, крім заборони відвідувати будь-які приміщення, які належать чи які займають філії ЦЗВ УЗ і УЗ, крім місць загального користування.

Як відомо, за версією слідства, екснардеп Валерій Іщенко сприяв протиправному заволодінню у 2015 році коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» на суму понад 20 млн грн, а також вчиненню в 2016 році замаху на незаконне заволодіння 43 млн гривень (кримінальні провадження стосовно інших фігурантів спрямовано до суду з обвинувальними актами упродовж 2017-2018 років і наразі передано для розгляду у ВАКС).

Також у сприянні цим злочинам підозрюють ще двох осіб – фінансового радника згаданого екснардепа, а також Бейліна.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування цієї справи. Раніше САП повідомила про підозру Іщенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: