Суд скоротив обов'язки екснардепа Іщенка

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання клопотання прокурора про продовження процесуальних обов'язків підозрюваному.
Валерій Іщенкофото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд продовжив чотири обов'язки колишнього народного депутата України Валерія Іщенка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у сприянні заволодінню коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 5 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд відправив Іщенка під нічний домашній арешт строком на два місяці. Пізніше детектив подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу екснардепу з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання. Суддя його задовольнив частково. Зокрема, він відпустив підозрюваного під особисте зобов'язання, поклавши на нього низку обов'язків: не відлучатися з місця проживання без дозволу; прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними та обвинувачуваними; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають Філії ЦЗВ УЗ і УЗ, крім залізничних вокзалів, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

У зв'язку з наближенням дати завершення обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково. Так, він продовжив такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування підозрюваними, обвинуваченими та свідками у цьому провадженні, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією слідства, Іщенко сприяв протиправному заволодінню у 2015 році коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» на суму понад 20 млн грн, а також вчиненню у 2016 році замаху на незаконне заволодіння 43 млн гривень (кримінальні провадження стосовно інших фігурантів передано до суду з обвинувальними актами впродовж 2017-2018 років і наразі направлено для розгляду у ВАКС).

Також у сприянні цим злочинам підозрюють ще двох осіб: фінансового радника згаданого екснардепа, а також колишнього позаштатного радника глави Адміністрації президента України Михайла Бейліна.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування цієї справи. Раніше САП повідомила про підозру екснардепу Іщенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: