Справа «Укрзалізниці»: суд відпустив радника екснардепа Іщенка

Читать на русском
Ще одному підозрюваному у справі заволодіння коштами УЗ, який був радником колишнього члена парламенту, обрали запобіжний захід.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд відпустив під особисте зобов'язання фінансового радника колишнього народного депутата Валерія Іщенка, якого підозрюють у причетності до заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 24 жовтня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка за результатами розгляду клопотання НАБУ і САП, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили суд відправити фінансового радника Іщенка під цілодобовий домашній арешт. Проте суддя відмовила у задоволенні клопотання. Вона відпустила підозрюваного під особисте зобов'язання. Також суддя поклала на нього наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, підозрюваними та обвинувачуваними, а також не відвідувати приміщення, які належать чи які займають Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» і ПАТ «Укрзалізниця».

За даними «Слово і Діло», йдеться про Олександра Жогу.

За версією слідства, екснардеп Іщенко сприяв протиправному заволодінню в 2015 році коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» на суму понад 20 млн грн, а також вчинення в 2016 році замаху на незаконне заволодіння 43 млн грн.

Також повідомлення про підозру у сприянні цих злочинів складено відносно ще двох осіб – фінансового радника Іщенка, а також колишнього позаштатного радника глави адміністрації президента України Михайла Бейліна.

Нагадаємо, Іщенка відправили під домашній арешт. Також під домашній арешт відправили Бейліна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: