САП повідомила про підозру екснардепу

Читать на русском
Прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру екс-нардепу VIII скликання Валерію Іщенку у вчиненні особливо тяжких корупційних злочинів.

Прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру екс-нардепу VIII скликання Валерію Іщенку у вчиненні особливо тяжких корупційних злочинів.

Про це пише пресслужба САП у вівторок, 2 жовтня.

Також за дорученням прокурорів, детективами НАБУ було повідомлено про підозру ексдепутату за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.2 ст.15 – ч.5 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням було зібрано докази, які дають достатні підстави вважати, що Іщенко сприяв протиправному заволодінню у 2015 році коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» на суму понад 20 млн грн, а також вчиненню у 2016 році замаху на незаконне заволодіння 43 млн гривень (кримінальні провадження стосовно інших фігурантів спрямовано до суду з обвинувальними актами упродовж 2017-2018 років і наразі передано для розгляду у ВАКС).

Також повідомлення про підозру у сприянні цим злочинам складено стосовно ще двох осіб – фінансового радника згаданого народного депутата, а також екс-позаштатного радника глави адміністрації президента України Михайла Бейліна. Враховуючи відомості про їх відсутність наразі на території України, вжито заходів до вручення повідомлень про підозру у визначений законом спосіб.

Раніше НАБУ перевіряло причетність ексрадника Ложкіна і нардепа від БПП до розкрадань на залізничних тендерах.

Нагадаємо, НАБУ і САП проситимуть визначити заставу екснардепу Березкіну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: