Справа УЗ: ексрадника глави АП Бейліна теж відпустили

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив прохання детектива та прокурора про зміну запобіжного заходу підозрюваному.
Михайло Бейлін

Суд відпустив колишнього позаштатного радника глави Адміністрації президента України Бориса Ложкіна, ресторатора Михайла Бейліна під особисте зобов'язання у справі заволодіння коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 6 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ і прокурор САП, повідомляє «Слово і Діло».

17 жовтня суд відправив Бейліна під нічний домашній арешт. Втім пізніше детектив і прокурора подали клопотання про зміну йому запобіжного заходу з домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково. Також суд поклав на Бейліна низку обов'язків, зокрема: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, свідками та обвинувачуваними; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають філії ЦЗВ УЗ і УЗ, крім місць загального користування, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, за версією слідства, екснардеп Валерій Іщенко сприяв протиправному заволодінню у 2015 році коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» на суму понад 20 млн грн, а також вчиненню у 2016 році замаху на незаконне заволодіння 43 млн гривень (кримінальні провадження стосовно інших фігурантів спрямовано до суду з обвинувальними актами упродовж 2017-2018 років і наразі передано для розгляду у ВАКС).

Також у сприянні цим злочинам підозрюють ще двох осіб – фінансового радника згаданого екснардепа, а також Бейліна.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування цієї справи. Раніше САП повідомила про підозру Іщенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: