Справа УЗ: ексрадника Ложкіна відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання Національного бюро і САП про обрання запобіжного заходу підозрюваному у справі УЗ.
Михайло Бейлінфото: Новое время

Суд відправив під нічний домашній арешт колишнього позаштатного радника глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна Михайла Бейліна, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння коштами філії ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 17 жовтня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка, повідомив журналісту «Слово і Діло» прокурор САП Віталій Кравець.

Також на Бейліна поклали наступні обов'язки: не відлучатися із місця проживання без дозволу; прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у вказаному кримінальному провадженні, обвинуваченими у вчиненні одних й тих же кримінальних правопорушень, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше у цій справі повідомили про підозру колишньому народного депутату Валерію Іщенку. За версією слідства, у 2015 році бізнесмен Олексій Біленький звернувся до чинного на той час нардепа Іщенка проханням у сприянні організації схеми постачання метизної продукції на «Укрзалізницю» за вдвічі завищеними цінами. Той погодився сприяти у вчиненні злочину, зокрема порадами, фінансовими ресурсами та своїми діловими зв'язками. У цей же час помічник Іщенка також долучається до вчинення злочину – виконує доручення нардепа щодо фінансів та консультує інших учасників схеми.

Сам Іщенко звернувся до Бейліна, аби він здійснив вплив на службових осіб ДП «Укрзалізничпостач». Службовці ДП мали забезпечити перемогу на торгах та укладення договору постачання метизної продукції за бажаною для учасників злочину ціною. В результаті, за домовленістю, службові особи «УЗ» допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові. Внаслідок цього, за версією слідства, УЗ було завдано майнової шкоди у розмірі понад 20 млн грн.

Нагадаємо, суд відправив під домашній арешт екснардепа Іщенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: