Справа «Укрзалізниці»: суд відпустив екснардепа Іщенка

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив прохання детектива та прокурора про зміну запобіжного заходу.
адвокат Олександр Лисак та Валерій Іщенкофото: «Слово і Діло»

Суд відпустив колишнього народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Валерія Іщенка під особисте зобов'язання у справі заволодіння коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 6 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ і прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд відпустив Іщенка під нічний домашній арешт строком на два місяці. Пізніше детектив подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу екснардепу з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково. Зокрема, він відпустив підозрюваного під особисте зобов'язання, поклавши на нього низку обов'язків: не відлучатися з місця проживання без дозволу; прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними та обвинувачуваними; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають Філії ЦЗВ УЗ і УЗ, крім залізничних вокзалів, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією слідства, Іщенко сприяв протиправному заволодінню у 2015 році коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» на суму понад 20 млн грн, а також вчиненню у 2016 році замаху на незаконне заволодіння 43 млн гривень (кримінальні провадження стосовно інших фігурантів передано до суду з обвинувальними актами впродовж 2017-2018 років і наразі направлено для розгляду у ВАКС).

Також у сприянні цим злочинам підозрюють ще двох осіб: фінансового радника згаданого екснардепа, а також колишнього позаштатного радника глави Адміністрації президента України Михайла Бейліна.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування цієї справи. Раніше САП повідомила про підозру екснардепу Іщенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: