Зеленський закликав Туреччину інвестувати в Україну

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що інвестиції - найбільш перспективна сфера економічного партнерства України та Туреччини.

Президент Володимир Зеленський заявив, що інвестиції - найбільш перспективна сфера економічного партнерства України та Туреччини.

Про це він сказав під час зустрічі зі своїм колегою Реджепом Ердоганом в Києві, передає Офіс президента в понеділок, 3 лютого.

«Упевнений, що саме в інвестиційній сфері сьогодні відкриваються найбільші перспективи для економічного партнерства України та Туреччини. Мова йде не тільки про створення спільних підприємств, а й про активну участь турецьких компаній в процесі приватизації», - заявив він.

Зустріч Зеленського та Ердогана: чим може допомогти ТуреччинаУ понеділок, 3 лютого, Україну відвідує президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Під час переговорів сторони обговорять шляхи поглиблення стратегічного партнерства.

Зеленський зазначив, що подальшому розвитку співпраці двох держав сприятиме підписання Угоди про вільну торгівлю.

«Це дасть поштовх у багатьох сферах: сільське господарство і харчова промисловість, житлове будівництво, енергетика та енергоефективність, транспорт і туризм. Ми також маємо значний потенціал в сферах машинобудування, виробництва обладнання для транспорту і енергетики», - сказав глава держави.

Президент закликав турецькі компанії вже зараз інвестувати в українську економіку. Зокрема, Зеленський запросив турецький бізнес до участі в концесійних конкурсах у проектах щодо осучаснення інфраструктури.

«Одним із наших пріоритетів є масштабна модернізація інфраструктури - дороги, аеропорти і морські порти, запуск річкового транспорту. Уже запущені перші концесійні конкурси морських портів Ольвія і Херсон. Зараз ми готуємо нові конкурси по аеропортам і морським портам, а також проекти концесійних доріг», - заявив президент.

Раніше Ердоган привітав почесну варту словами «Слава Україні».

Також нагадаємо, Україна домовилася з Туреччиною про поставки АН-178.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: