Україна і Туреччина погодили понад 95% положень угоди про ЗВТ

Читать на русском
Посол зазначив, що під час січневої зустрічі щодо узгодження деталей угоди сторонами було зроблено ще кілька кроків до підписання документа.

Україна і Туреччина на 95% узгодили положення угоди про зону вільної торгівлі.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Посол зазначив, що під час січневої зустрічі щодо узгодження деталей угоди сторонами було зроблено ще кілька кроків до підписання документа.

«За результатами нового раунду переговорів можу говорити про стриманий оптимізм. Просуваємося вперед з метою фіналізації цієї угоди — з врахуванням інтересів обох сторін, перебуваємо в постійному діалозі… Наразі понад 95% положень угоди узгоджено, експерти працюють. Кожна зі сторін налаштована на те, щоб угода була саме в тому форматі, який визначено», — сказав Сибіга.

Він також наголосив, що товарообіг між країнами становить чотири мільярди доларів та протягом року зріс на 9%.

«Але єдиним стримуючим фактором для переходу на вищий рівень та інші цифри є відсутність Угоди про ЗВТ. Переконаний, що на макрорівні вона вигідна як для української, так і для турецької сторін, оскільки наші країни мають достатньо розвинуті промисловість і сільське господарство», — додав дипломат.

Раніше повідомлялося, що Україна і Туреччина проводять черговий раунд переговорів в Анкарі щодо укладення Угоди про вільну торгівлю.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав завершити переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.

Як відомо, підписання договору про ЗВТ з Туреччиною обіцяли завершити до кінця 2018 року. Однак через суперечки щодо тарифів на сільськогосподарську продукцію і певну частину сфери послуг цей процес досі не завершили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: