Україна домовилася з Туреччиною щодо поставок АН-178

Читать на русском
Зеленський зазначив, що відповідно до угоди, українська армія отримає допомогу від Туреччини і буде поставляти в країну АН-178.

Україна і Туреччина підписали угоду про військово-фінансове співробітництво.

Про це під час зустрічі домовилися лідери країн Володимир Зеленський та Реджеп Тайїп Ердоган, повідомляє Офіс президента.

В угоді поставили свої підписи міністр оборони України Андрій Загороднюк і міністр казначейства і фінансів Турецької республіки Берат Альбейрат.

Зустріч Зеленського та Ердогана: чим може допомогти ТуреччинаУ понеділок, 3 лютого, Україну відвідує президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Під час переговорів сторони обговорять шляхи поглиблення стратегічного партнерства.

Зеленський зазначив, що відповідно до угоди, українська армія отримає допомогу від Туреччини і буде поставляти в країну АН-178.

«Сьогодні підписано важливу угоду про військово-фінансове співробітництво, за якою українська армія отримає фінансову допомогу від турецьких партнерів. Серед іншого ми домовилися дати імпульс співробітництву в авіаційній галузі, зокрема, що стосується будівництва і поставок літаків АН-178. Окрему увагу приділили посиленню безпеки в Чорноморському регіоні», - розповів Зеленський.

Також Зеленський і Ердоган провели восьме засідання Стратегічної ради високого рівня.

Відкриваючи захід, президент України зазначив, що він мав плідну і конструктивну зустріч з Ердоганом. Президенти обговорили зміцнення співпраці в різних областях, зокрема збільшення обсягів торгівлі та підписання Угоди про ЗВТ, а також взаємодію в енергетичній сфері, реформи в Україні та інвестиції.

«Ми про все говорили: і про дороги, і про житловий фонд, і про підприємства. Варто докладніше розглянути транспортну інфраструктуру», - заявив президент України, коментуючи залучення турецьких інвестицій в економіку.

Раніше Ердоган привітав почесну варту словами «Слава Україні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: