Зеленський доручив СБУ розібратися з прихильниками Ґюлена в Україні

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський доручив СБУ розібратися з прихильниками можливого організатора спроби державного перевороту в Туреччині Фетхулли Ґюлена.

Глава держави Володимир Зеленський доручив СБУ розібратися з прихильниками можливого організатора спроби державного перевороту в Туреччині Фетхулли Ґюлена.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з турецьким лідером Реджепом Тайїпом Ердоганом, передає Офіс президента у понеділок, 3 лютого.

Зустріч Зеленського та Ердогана: чим може допомогти ТуреччинаУ понеділок, 3 лютого, Україну відвідує президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Під час переговорів сторони обговорять шляхи поглиблення стратегічного партнерства.

За словами Зеленського, мова йде про школи FETO, які є в Україні.

«Щодо заборони тих організацій, який стоять за навчальними закладами на території України. Ми сьогодні довгий час обговорювали цю тему, дуже детально. Це питання було багато років на порядку денному між Україною і Туреччиною. Сьогодні я отримав дуже детальні речі, факти конкретні прізвища... Всю цю інформацію я передав нашому керівнику СБУ, який має цим питанням займатися», - заявив глава держави.

Нагадаємо, в лютому 2019 року в Туреччині правоохоронці затримали 641 підозрюваного в причетності до опозиційної організації FETO («Терористична організація фетхуллахистів», як Анкара називає прихильників проповідника Фетхулла Ґюлена), яку звинувачують в організації спроби державного перевороту в липні 2016 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: