США готуються видворити турецького проповідника Ґюлена

Читать на русском
Білий дім вивчає можливість висилки із США турецького проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара звинувачує в організації державного перевороту.

Білий дім вивчає можливість висилки із США турецького проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара звинувачує в організації державного перевороту.

ФБР і мін'юст США отримали вказівки заново відкрити справу про екстрадицію Ґюлена, пише «Слово і Діло».

Туреччині видали головного спонсора ҐюленаЗ Судану до Туреччини доставили підприємця Мемдуха Чикмаза, якого Анкара вважає одним з фінансистів організації опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Як передає телеканал NBC News, Вашингтон готовий піти на цей крок, щоб знизити градус вимог Анкари в справі про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Раніше ЗМІ повідомили, що Туреччина «оголосила полювання» на критиків президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана, зокрема, на Ґюлена.

Нагадаємо, що прокуратура Туреччини вимагає для ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена покарання у вигляді 3623 довічних ув'язнень за «організацію невдалого державного перевороту в Туреччині 15 липня 2016 року».

Його також звинуватили в причетності до організації вбивства російського посла Андрія Карлова в 2017 році.

Сам Ґюлен свою причетність заперечує.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: