Сенат розгляне імпічмент Трампа в прискореному режимі

Читать на русском
Сенат США проведе процес у рамках імпічменту президента Дональда Трампа в прискореному режимі.

Сенат США проведе процес у рамках імпічменту президента Дональда Трампа в прискореному режимі.

Відповідну резолюцію підтримали 53 республіканці, а 47 демократів виступили проти, повідомляє Reuters.

Ухвалений документ регламентує терміни і послідовність розгляду. Передбачається, що в Сенаті цей процес із практично визначеним фіналом триватиме близько двох тижнів. Пропозиція спричинила різку критику з боку демократів.

Згідно з документом республіканці планують дати юристам, які захищатимуть Трампа, і обраним Палатою представників обвинувачам по 24 години протягом трьох робочих днів на надання своїх аргументів. Потім 16 годин відводиться в цілому на те, щоб сторони відповіли на запитання сенаторів. Цей процес не обмежений кількістю робочих днів.

Конфлікт США та Ірану на Близькому Сході: чи буде нова війнаУ ніч на 3 січня 2020 року розміщене в Іраку США ліквідувало в міжнародному аеропорту Багдада командувача силами спеціального призначення Аль-Кудс Корпусу вартових ісламської революції генерала Касема Сулеймані.

Після цього мають відбутися чотиригодинні дебати, мета яких - визначити, чи потрібно викликати на процес свідків і запитувати будь-які додаткові документи. Якщо свідки не будуть викликані, верхня палата проголосує за кожною з двох статей звинувачення: зловживання владою і створення перешкод розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Під час засідання Сенату республіканці відхилили вісім поправок демократів щодо резолюції. Зокрема, вони не дозволили провести слухання з колишнім радником Трампа з питань нацбезпеки Джоном Болтоном, який раніше заявляв про готовність виступити в Сенаті.   Ще сім відхилених поправок стосувалися надання для розгляду в Сенаті документів, пов'язаних із припиненням військової допомоги Україні з Білого дому, Держдепартаменту, Адміністративно-бюджетного управління та Міністерства оборони США.   Крім того, поправки демократів передбачали проведення слухань з в.о. голови адміністрації Білого дому Міком Малевні, а також двома чиновниками адміністрації - Робертом Блером і Майклом Даффі, які були задіяні в процесі припинення допомоги для України. Ще одна пропозиція передбачала подання доказів у процесі імпічменту, зібраних під час інших слухань у Конгресі США.

Нагадаємо, 21 січня Сенат США почав розглядати справу про імпічмент Трампа.

Також відзначимо, Трамп висміяв демократів за вимогу чесного процесу щодо імпічменту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: