Кабмін квапить Раду з обмеженням обігу пластикових пакетів

Читать на русском
Міненерго закликає парламент прискорити розгляд законопроекту про обмеження обігу пластикових пакетів.

Міненерго закликає парламент прискорити розгляд законопроекту про обмеження обігу пластикових пакетів.

Законопроект знаходиться в комітеті з питань екологічної політики та природокористування на розгляді до другого читання з 12 листопада 2019 року, пише пресслужба відомства.

Проблеми екології: що обіцяють українські політикиЕкологічна безпека – загалом не найсильніший напрямок роботи української влади. Слово і Діло розбиралося, що за цією темою обіцяли політики.

«Обмеження обігу пластикових пакетів є першою стадією ієрархії поводження з відходами, оскільки запобігатиме їхньому утворення. Отже, законопроект пропонує усунення не наслідків, а причини утворення проблеми», - заявив міністр енергетики Олексій Оржель.

Також він звертає увагу на необхідність заборони оксорозчинних пакетів, так як вони завдають шкоди навколишньому середовищу через швидкий розпад на мікропластик, який потім потрапляє у воду і грунт.

На думку міністра, необхідно якомога швидше обмежити використання пластикових пакетів і ввести в дію заборону з 2021 року.

У той же час Оржель пропонує заборонити безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів з моменту набуття чинності відповідного закону.

Раніше стало відомо, що в Євросоюзі заборонили одноразовий пластиковий посуд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: