У Євросоюзі заборонили одноразовий пластиковий посуд

Читать на русском
Європейський парламент схвалив новий закон, що забороняє використання одноразових пластикових виробів.
Ілюстративне фото.

Європейський парламент схвалив новий закон, що забороняє використання одноразових пластикових виробів.

Як пише «Слово і Діло», рішення підтримали 560 євродепутатів, 35 були проти і 28 утрималися, повідомляє «Європейська правда».

Пластикова ера: за 13 років людство виробило більше пластику, ніж за 52 попередні рокиУ розпал святкового сезону, коли одноразова пластикова тара особливо популярна, «Слово і Діло» вирішило показати, як стрімко на землі зростає кількість цієї речовини.

До 2021 року в ЄС будуть заборонені такі вироби: пластикові столові прилади одноразового використання (виделки, ножі, ложки та палички для їжі), одноразові пластикові тарілки, пластикові соломинки для напоїв, ватні палички, харчові контейнери і чашки з пінополістиролу.

До 2029 року країни-члени ЄС будуть зобов’язані збирати 90% пластикових пляшок для вторинної переробки, і вони будуть виготовлятися з використанням 25% вторинних матеріалів у 2025 році та 30% - у 2030 році.

Угода також посилює застосування принципу «забруднювач платить», зокрема, щодо тютюну, шляхом введення розширеної відповідальності виробників.

Цей новий режим також застосовуватиметься до риболовних знарядь, щоб гарантувати, що виробники, а не рибалки, несуть витрати за збір сіток, втрачених на морі.

За даними Єврокомісії, заборонені новими правилами одноразові вироби становлять 70% відходів, що потрапляють до океанів світу, створюючи загрозу для дикої природи та рибних ресурсів.

Також Молдова заборонила пластикові пакети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: