Рада підтримала заборону пластикових пакетів

Читать на русском
Законопроект пропонує заборонити продаж пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі та об'єктах ресторанного господарства товщиною до 50 мкм з 1 січня 2022 року.

Рада підтримала в першому читанні законопроект № 2051-1, який пропонує заборонити пластикові пакети з 2022 року.

За відповідне рішення проголосували 365 нардепів під час вечірнього засідання парламенту.

Погоджувальна рада: за що фракції і група готові голосувати 12-15 листопадаВерховна рада розгляне цього тижня бюджет-2020 у другому читанні і законопроекти, пов'язані із земельними питаннями.

Законопроект пропонує заборонити продаж пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі та об'єктах ресторанного господарства завтовшки до 50 мкм з 1 січня 2022 року. При цьому обмеження не поширюватимуться на біорозкладні пакети, надлегкі пакети завширшки до 225 мм (без бічних складок), завглибшки до 345 мм (з урахуванням бічних складок), завдовжки до 450 мм (з урахуванням ручок).

Також обмеження не поширюються на пакети, які використовуються для упаковки і (або) транспортування свіжої риби і м'яса, а також сипучих продуктів, льоду, які поширюються в об'єктах роздрібної торгівлі в якості первинної упаковки.

Крім того, пропонується заборона на продаж оксоразлагаемих пластикових пакетів з 1 січня 2022 року, запровадити заборону заохочення споживачів до закупівлі таких пакетів, обов'язкове маркування біопакетів відповідно до ДСТУ.

Раніше Рада ухвалила за основу законопроект про видобуток бурштину.

Також Рада припинила повноваження Луценко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: