В Україні збираються ліквідувати Державну екологічну інспекцію

Читать на русском
В Україні збираються ліквідувати Державну екологічну інспекцію, а замість неї створити Державну природоохоронну службу.

В Україні збираються ліквідувати Державну екологічну інспекцію, а замість неї створити Державну природоохоронну службу.

Відповідне рішення схвалив Кабінет міністрів, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів, пише «Слово і Діло».

Міністр екології Остап Семерак заявив, що в міністерстві поступово напрацьовували нормативно-правову базу для створення «сучасної державної системи запобігання екологічним порушенням і моніторингу стану навколишнього природного середовища».

Він зазначив, що одними із основних проблем в цій сфері були корупція та відсутність контролю за порушеннями екологічного законодавства. За його даними, ще в 2017 році уряд схвалив Концепцію реформування системи держконтролю, а в 2018 році розробили законопроект і передали до парламенту, однак його й досі не розглянули.

«Ми розуміли, що на момент прийняття цих документів повинні бути готові до практичної частини реалізації реформи екологічного контролю. Тому паралельно запустили пілотний проект, який передбачав ліквідацію 12 з 23 територіальних органів Державної екологічної інспекції України, які діяли на обласному рівні, і створення 5 нових округів», - сказав Семерак.

У міністерстві планують створити 10 міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Південно-Західного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального і Південно-Східного) і ліквідувати 23 територіальні підрозділи Державної екологічної інспекції.

Раніше СБУ викрила на хабарі чиновників Мінекології.

Нагадаємо, парламент прийняв оновлену Стратегію екологічної політики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: