ВАКС розгляне справу екскерівництва Держзовнішінформу

Читать на русском
Колишнього керівника та заступника державного підприємства будуть судити у Вищому антикорупційному суді.
Держзовнішінформ

Суд призначив на 27 січня засідання у справі за обвинуваченням колишніх директора та його заступника державного підприємства «Держзовнішінформ» у розтраті майна.

Таке рішення 14 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, ексдиректора Держзовнішінформа В'ячеслава Корітка та його заступника Руслана Філіна обвинувачують у розтраті майна. За версією слідства, у період з травня 2013 року по лютий 2014 року вони, зловживаючи службовим становищем, здійснили розтрату майна очолюваного ними держпідприємства шляхом укладення договорів та підписання актів приймання-передачі наданих послуг.

На підставі них безпідставно перераховано 9,87 млн грн від Держзовнішінформу на рахунки низки приватних компаній. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

Нагадаємо, в квітні 2017 року НАБУ затримало екс-заступника директора Держзовнішінформу. У липні 2017 року НАБУ завершило слідство у цій справі. Пізніше САП скерувала до суду цю справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: