Дружина обвинуваченого у справі НАБУ відсудила в нього половину майна

Читать на русском
Столичний райсуд розірвав шлюб обвинуваченого Антикорупційного бюро колишнього чиновника держпідприємства.

Суд розірвав шлюб обвинуваченого детективами НАБУ колишнього заступника директора державного підприємства «Держзовнішінформ» Руслана Філіна й закріпив за його колишньою дружиною право власності на половину майна.

Про це повідомляє «Судовий репортер» вз посиланням на рішення Солом'янського райсуду Києва від 21 червня, передає «Слово і Діло».

Рішення ухвалив суддя Сергій Коробенко.

Позов про розірвання шлюбу подала екс-дружина обвинуваченого Олена Філіна.

Вона повідомила, що подружнє життя розладналося і з січня 2018-го вони не підтримують шлюбних стосунків, проживають окремо. Через відсутність взаємної любові її колишній чоловік не здатний підтримувати нормальну атмосферу в сім'ї, піклуватися про побудову сімейних відносин. На даний момент жінка вважає, що спільне господарство та сумісне проживання неможливе, шлюб існує лише формально, вона має намір створити сім'ю з іншим чоловіком, а тому просила шлюб розірвати.

Екс-дружина повідомила, що за період шлюбу ними придбано майно, яке записано на чоловіка, але має статус спільної сумісної власності. Це будинок, земельна ділянка, машиномісце і мотоцикл.

Суд позов задовольнив і визнав за кожним право на половину майна.

Водночас відомо, що у квітні 2017-го суд арештував майно Руслана Філіна у зв'язку з оголошенням йому підозри детективами НАБУ. Але суд вважає, що ці обставини не впливають на право жінки визначити свою частку у спільному майні з колишнім чоловіком, оскільки арешт стосується лише майна, власником якого є він сам.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про розтрату майже 10 мільйонів керівництвом «Держзовнішінформу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: