НАБУ затримало екс-заступника голови Держзовнішінформу

Читать на русском
Детективи НАБУ затримали екс-заступника директора «Держзовнішінформу», який на незаконних підставах перерахував багатомільйонну суму грошей на рахунки фіктивних приватних підприємств.

Детективи НАБУ затримали екс-заступника директора «Держзовнішінформу», який на незаконних підставах перерахував багатомільйонну суму грошей на рахунки фіктивних приватних підприємств.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу НАБУ.

Згідно з повідомленням, він підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ч.2 ст.366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу.

«За версією слідства, в період з травня 2013 року по лютий 2014 року посадовець за попередньою змовою з екс-директором цього ж ДП, зробили безпідставне перерахування 9,87 млн ​​гривень від «Держзовнішінформу» на рахунки приватних компаній з ознаками фіктивності», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, кошти перераховані відповідно до укладених договорів і підписаних актами прийому-передачі наданих послуг.

Право прослуховування для НАБУ: зони ризику та претензії спецслужбПолітолог розповів, чи потрібно надавати НАБУ право на прослуховування, та які загрози можуть виникнути внаслідок цього.

Розслідуванням встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів і підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

«Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Також встановлюється місцезнаходження екс-директора держпідприємства, здійснюється перевірка на причетність до скоєних кримінальних злочинів інших посадових осіб», - повідомляє НАБУ.

Розслідування щодо цього кримінального провадження детективи НАБУ почали в грудні 2015 року.

Раніше в НАБУ розповіли, скільки справ розслідують по е-деклараціям.

Нагадаємо, НАБУ підозрює керівництво НБУ в сприянні виведенню коштів рефінансування через австрійські банки.

Також Бюро взялося за розслідування формули «Роттердам плюс».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: