Заволодіння коштами УЗ: справу Біленького передали до ВАКС

Читать на русском
Столичний райсуд передав до Антикорупційного суду справу про заволодіння коштами УЗ бізнесменом та іншими особами.
Олексій Біленький

5 вересня Солом'янський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням українського бізнесмена Олексія Біленького в розкраданні коштів на тендерах ПАТ «Укрзалізниця».

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 13 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, 5 вересня Солом'янський суд ухвалою суду передав до ВАКС матеріали справи Біленького. Так, автоматизованим розподілом справ для розгляду провадження визначено колегію суддів у складі: головуючої Лариси Задорожної, а також суддів Олега Федорова та Ярослава Шкодіна.

В 2017 році Біленький був оголошений НАБУ в розшук через Інтерпол. Влітку того ж року САП звернулася до головної прокуратурі Болгарії про правову допомогу в розшуку Біленького. За версією слідства, є кінцевим бенефіціаром низки підприємств, серед яких: ТОВ «Союз-Енерго», ТОВ «Люксвен», ТОВ «Інкомм», ТОВ «Алеварус» і СП «Катрін». Як зазначають у Бюро, Білєнький вступив у змову з метою заволодіти коштами «Укрзалізничпостач» через тендери, які вигравали його компанії. 7 грудня суд дозволив провести заочне досудове розслідування щодо нього.

Як відомо, Болгарія не захотіла видавати України бізнесмена.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування стосовно Біленького. Раніше ЗМІ повідомили, що керівник САП Назар Холодницький місяць не підписував підозра щодо «метизного справі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: