Роухані прокоментував удари по базах США

Читать на русском
Іранські ракетні удари по американських базах в Іраку стали відповіддю на злочинну діяльність США.

Іранські ракетні удари по американських базах в Іраку стали відповіддю на злочинну діяльність США.

Про це заявив у неділю президент Ірану Хасан Роухані під час зустрічі з міністром закордонних справ Пакистану Шахом Мехмудом Куреші.

«Ми ніколи не прагнули розпалити війну в регіоні, і тому провели операцію проти американських баз лише як відповідь на злочинну діяльність США», - наводить слова Роухані його пресслужба. Він додав, що «ісламська республіка повністю готова до захисту своїх інтересів».

За словами політика, «сьогодні всі повинні усвідомити, що діалог і тісне співробітництво мусульманських народів і держав в регіоні принесе користь всім». «А від будь-якого роду дистанціювання, конфліктів і воєн все тільки страждають», - сказав він.

Ситуація на Близькому Сході різко загострилася після здійсненого в ніч на 3 січня ракетного удару США в районі багдадського аеропорту, в результаті якого загинув командувач силами спеціального призначення «Аль-Кудс» Корпусу вартових ісламської революції (КВІР, елітні частини ЗС Ірану) Касем Сулеймані. У відповідь Тегеран в ніч на 8 січня завдав ракетного удару по об'єктах в Іраку, які використовували американські військові: базі Айн-ель-Асад і аеропорту Ербіль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: