ЗМІ повідомили про таємні переговори США та Ірану після вбивства Сулеймані

Читать на русском
The Wall Street Journal пише, що перший контакт відбувся за кілька годин після вбивства Сулеймані.

США та Іран вели таємні переговори після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За інформацією видання, за допомогою швейцарських послів США і Іран обмінювалися інформацією. За розповідями американських чиновників, переговори були зваженими на відміну від офіційних заяв.

Крім того, видання пише, що перший контакт відбувся за кілька годин після вбивства Сулеймані. У посланні від США влада просила представників Ірану не вдаватися до ескалації конфлікту.

Також іранська влада пояснила свою позицію в посланні через посольство.

На війну не з'явилися: чим закінчиться конфлікт між Іраном і СШАВідкрите військове протистояння між Іраном та Сполученими Штатами невигідно обом сторонам.

Як пише The Wall Street Journal, у швейцарському диппредставництві розповіли, що зв'язок відбувається через надсилання факсів на апарат, доступ до якого обмежений вузьким колом осіб. Далі послання передаються дипломатами зацікавленим сторонам.

Нагадаємо, у ніч на 3 січня 2020 року розташоване в Іраку Об'єднане командування спеціальних операцій (USSOCOM) США ліквідувало в міжнародному аеропорту Багдада командувача силами спеціального призначення «Аль-Кудс» Корпусу вартових ісламської революції генерала Касема Сулеймані.

В Ірані повідомили, що розробили понад 10 варіантів відплати Америці за ліквідацію високопоставленого генерала Сулеймані в Іраку. Зі свого боку міністр оборони США Марк Еспер заявив, що Вашингтон хоче не розв'язати війну з Іраном, а, навпаки, покласти їй край.

Чим закінчиться конфлікт між країнами – в авторському матеріалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: