Трамп звинуватив Сулеймані в підготовці вибуху посольства США

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що вбитий іранський генерал Кассем Сулеймані планував підірвати одне з американських посольств.

Президент США Дональд Трамп заявив, що вбитий іранський генерал Кассем Сулеймані планував підірвати одне з американських посольств.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Скажу так, ми зловили справжнього монстра. Ми усунули його. Це повинно було статися дуже давно. Ми зробили це, тому що вони хотіли підірвати наше посольство», - сказав Трамп.

Однак, він не уточнив, про яке саме дипломатичне представництво США йдеться.

«Ми зробили це (вбили Сулеймані - ред.) і з інших причин, які були досить очевидні. Були жертви, один з наших військовослужбовців загинув», - сказав Трамп.

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 3 січня, з міжнародного аеропорту в столиці Іраку Багдаді були випущені щонайменше три ракети. Спочатку повідомлялося про одного загиблого цивільного та поранення 12 іракських військових.

Пізніше стало відомо, що в результаті ракетного обстрілу загинули щонайменше семеро людей, серед них - командувач спецпідрозділом Корпусу вартових ісламської революції Кудс Касем Сулеймані і командувач Сил народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мухандіс.

Після цього в Пентагоні повідомили, що генерал Сулеймані був убитий в ході операції ЗС США в Багдаді за вказівкою президента США Дональда Трампа.

Радник Алі Хаменеї заявив, що Іран готує удари по військових об'єктах США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: