Офіс генпрокурора просить Канаду надати дані про катастрофу Boeing в Ірані

Читать на русском
Офіс генерального прокурора України звернувся до Канади з проханням надати наявну інформацію про катастрофу українського літака Boeing 737 в Ірані.

Офіс генерального прокурора України звернувся до Канади з проханням надати наявну інформацію про катастрофу українського літака Boeing 737 в Ірані.

Про це повідомила в п'ятницю пресслужба відомства.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

«Офіс генерального прокурора звернувся до канадської сторони з проханням надати наявну інформацію, яка може сприяти розслідуванню кримінальної справи за фактом авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ», - йдеться в повідомленні.

Раніше президент Зеленський закликав партнерів надати докази версії з ракетою.

Також повідомлялося, що розшифровка даних чорних скриньок літака МАУ, що розбився у Тегерані, відбудеться за спільної участі фахівців з Ірану і України.

Відзначимо, що раніше президент США Дональд Трамп виключив технічні неполадки літака МАУ. Технічна несправність не є причиною авіакатастрофи в Ірані, заявив президент США.

За інформацією Newsweek, іранські зенітні ракетні системи (ЗРС) помилково збили Україський літак. Він отримав удар ракетною системою земля-повітря Тор-М1, вважають представники розвідки США та Іраку.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що у нього є розвідувальні дані з декількох джерел про те, що Іран випадково збив український літак під Тегераном.

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон підтримав версію про те, що український Boeing 737 міг бути збитий ракетою.

Зазначимо, напередодні з'явилося відео, на якому знято нібито момент влучання ракети в український літак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: