Україна та Іран домовилися разом розшифрувати чорні скриньки – ЗМІ

Читать на русском
Розшифровка даних чорних скриньок літака МАУ, що розбився у Тегерані, відбудеться за спільної участі фахівців з Ірану і України.

Розшифровка даних чорних скриньок літака МАУ, що розбився у Тегерані, відбудеться за спільної участі фахівців з Ірану і України.

Про це повідомляє Bloomberg у п'ятницю, 10 січня.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

«Сторони домовилися про спільне проведення розслідування і отримання даних з чорних скриньок», - сказано в публікації.

Зазначається, що сторони мають у своєму використанні обладнання, необхідне для отримання даних. Контролюватиме хід розслідування судова влада Ірану.

Нагадаємо, Іран звернувся до уряду Канади з проханням сприяти в розслідуванні причин авіакатастрофи з літаком Boeing-737 «Міжнародних авіаліній України».

Відзначимо, що раніше президент США Дональд Трамп виключив технічні проблеми літака МАУ. Технічна несправність не є причиною авіакатастрофи в Ірані, заявив президент США.

За інформацією Newsweek, іранські зенітні ракетні системи (ЗРС) помилково збили Україський літак. Він отримав удар ракетною системою «земля-повітря» Тор-М1, вважають представники розвідки США та Іраку.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що в нього є розвідувальні дані з декількох джерел про те, що Іран випадково збив український літак під Тегераном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: